Бърз и лесен трик за лесно демонтиране на капака на двигателя на твоя TDI

0
527
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Напоследък все повече наши читатели ни питат можем ли да намерим кори за двигателите им. Причината – трудното им демонтиране, особено в летните горещини, когато пластмасата става още по-податлива на огъване.

Годините редовна употреба на твоя TDI също водят до амортизиране. Ето един съвет, който може да ти помогне в бъдеще, когато трябва да свалите капака на двигателя.

След като извадиш капака на двигателя, постави голямо количество бяла литиева грес върху 4-те гнезда, които са прикрепени към капака на двигателя. Постави капака на двигателя обратно в правилното му положение и натисни надолу всеки ъгъл.

Това ще помогне много следващия път, когато решиш да премахнеш капака на двигателя, тъй като смазката ще позволи на крачетата да се измъкнат от монтажните дупки много по-лесно.

Ето няколко снимки и инструкции:

Хвани капака на двигателя в единия ъгъл едновременно с двете си ръце и издърпай рязко. Направи това на всеки от четирите ъгъла. Това ще изкара топката от гнездото.

 

engine-cover-1.jpg

 

След като всички четири ъгъла са свободни, можеш да вдигнеш капака на двигателя. Обърнеи внимание на гнездата на всеки ъгъл. Завърти капака и го постави там, където ти е удобно.

engine-cover-2.jpg

Постави голямо количество грес във всяко гнездо и след това монтирай капака на двигателя.

engine-cover-3.jpg

Този лесен и бърз трик ще ти спести много, ама много нерви, когато се наложи да откачиш капака на двигателя.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here