Бързо и лесно справяне с клатещите се фарове на Passat

Тази статия показва как да се поставят трептенията или вибриращите фарове на седана и комбито на Volkswagen Passat.

0
1225
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

С течение на времето по нашите така обичани автомобили се случват кофти неща. Едно от тях е разхлабването на фаровете при B5 и B5.5 моделите на Passat.

Ако почувстваш треперене в цялата кола на празен ход или при включване на предавка, е напълно възможно да имаш разбити карета. Евтините карета могат да се разпаднат и да причинят вибрации, които се носят в купето на колата.

По-долу сме отстранили един от фаровете от колата за илюстрация. Разделителните пластини в горната част (те бяха счупени) и някои точки в дъното са единствените неща, които държат фара на Passat на място. Това е лош дизайнерски ход на Фолксваген за подкрепянето на фара

Части

Инструменти за отстраняване на бронята
Пяна със затворена клетъчна структира (няма да абсорбира вода) като изолация от пенопласт или тръбна изолация

Процедура

Отстрани предната броня. Не е нужно да отстраняваш ключалката, просто извади предната броня.

Разхлаби винтовете 2x T30 torx, показани по-долу (от едната страна), които държат пластмасовата опора. Ще сложиш малко пяна в предното дъно и в линията на бронята, подчертани в зелено, но по-късно.

Пластмасовият кръст, подчертан по-долу, е опората на фаровете. Премести пластмасовата опора надолу и залепи плътна пяна между кръста и фаровете. Премести пластмасовата опора назад и затегни торкс болтовете .

Когато поставиш бронята отново, постави тънка ивица пяна по предната част и в долния ъгъл, за да задържиш фаровете на място. Открихме, че долната част на ъгловата част е необходима, за да запази фара в съответствие с останалата част от бронята. Поставянето на прекалено много пяна отпред ще предизвика сгъването на гнездото на фара и обръщането му срещу ключалката. Това може да причини износване и корозия. Още преди да направим тази модификация, един от фаровете на тестовия ни автомобил вече беше изтрил боята и имаше малка повърхност с повърхностна ръжда. Ако това се случи, изшкури мястото до метал и сложи анти-корозионно покритие /ръждопреобразовател/, а на най-горния слой на боята можеш да нанесеш боя с цвета на колата.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here