Модифициране на вратата на резервоара

Тази модификация ти позволява да отвориш капачката на резервоара още малко. Тя трябва да работи на всички VW до 2010-2011 г., когато системата за достъп до резрвоара преминава на метода "Натисни и освободи"

0
696
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Вратата за пълнене на гориво при всички VW mk4 се отваря само около сантиметър, когато натиснеш бутона, за да отвориш вратата на капачката на горивото. Това прави по-трудно отварянето и може да допринесе за одраскването на боята с нокти.

Драскотините от нокти също са често срещани на дръжките на вратите, пепелника или копчетата за радио. Докато отстраняваш отдушника за горивото (само за дизеловите автомобили. НЕ за бензиновите автомобили. Не се опитвай да извадиш отдушника за гориво на бензинова кола!)

Можеш да направиш една лесна модификация на пружината, така че вратата да се отваря поне 6-7 сантиметра.

На вратата има 2 пружини. Под соленоидния вал (когато натиснеш бутона за освобождаване на вратата на горивото, той се прибира) има пружина, която отваря вратата. Другата пружина държи вратата напълно отворена, но създава съпротива при началното отваряне на вратата.

Чрез огъване на пружината за първоначално отваряне, за да се увеличи силата й, както и на  пружината за задържане на вратата, за да се намали силата й, вратата ще се отваря много повече, когато натиснеш бутона, но все още ще се задържа в напълно отворено положение, когато я отвориш напълно. Ако не те е грижа, че вратата ще се отвори моментално в пълна отворена позиция, премахни пружината за задържане и виж дали ти харесва.

Процедура за модификация на вратата на резервоара

Извади модула на вратата на горивото, 1x T20 торкс винт. Постави чиста хартиена кърпа в гърлото на резервоара, така че замърсяването от задната част на модула (а то е доста) да не падне в резервоара. След това завърти черната планка навън и надясно – след това го издърпай леко наляво, за да я извадиш. Това ще ти позволи да махнеш вратата на резервоара.

За да увеличиш силата на “отварящата” пружина, можеш да огънеш навън резето, задържащо капачката на резервоара. Използвай тънка права отвертка или шило и натисни пружината преди да я издърпаш, за да освободиш средната част на пружината.

Пружината за задържане на вратата на резервоара отворена се намира зад пантата на модула на вратата. Отстрани вратата, като издърпаш пластмасата навън. Не се опитвай първо да измъкнеш пружината, защото може да счупиш пластмасовата врата. Пружината е оформена в буквата S. Ако я държиш настрани, тя изглежда като N или 2! Ако не те е грижа, че вратата остава напълно отворена, извади пружината, сглоби отново и виж дали ти харесва.

Пантата на вратата изглежда така. Няма щифт в пантата, който да се избие. Трябва да издърпаш “тялото” на вратаta нагоре и извън зъбчето на пантата, оградено в червено:

Ако искаш вратата да остане отворена, изравни пружината, за да намалиш нейната сила и да я поставиш отново. Използвай отвертка, за да я натиснеш върху ребрата, докато я монтираш. Въпреки това, пружината за задържане все още няма да позволява на вратата на резервоара да се отваря много.

За съжаление, недостатъчния натиск върху пружината я кара да изскочи от мястото си и да не функционира. За да разрешиш това, използвай тънка бургия, за да изрежеш бразда в трите ребра, които са на леглото на пружината. Без жлебовете пружината се връща моментално на мястото си, когато вратата се затвори. С жлебовете пружината е закрепена здраво на новата си позиция.

Също така се увери, че пружината е огъната така, че да е в контакт с всички 3 ребра, Ако е под ъгъл, пружината не е разположена върху всички точки за застопоряване и по този начин се улеснява изпадането на пружината.

Най-добре е да използваш мини диск за прорязване на жлебовете, но и въглеродно въже би свършило работа. Важно е прорезите да са достатъчно дълбоки, за да задържат пружината, но и достатъчно плитки, за да не отслабят цялостната конструкция на ребрата

Ето един страничен изглед на това, което трябва да направиш.

Крайният резултат – много по-лесно да отвориш вратата!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here