Подмяна на водна помпа за двигател VW TDI mk4, ALH или BEW

0
1740
IM000477.JPG
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Тази статия показва как да смениш водната помпа или температурата на охлаждащата течност на twoq VW TDI двигател.
Тази статия е оценена като трудност 3 само защото ангренажният ремък трябва да бъде премахнат, за да получиш достъп до водната помпа. Ако отстраняваш само водната помпа, без да ангренажния ремък, единствената разлика е, че не е нужно да сваляте тампоните на двигателя. Тампонът може да остане на място, докато работиш около него. След като ремъкът бъде отстранен, операцията става много лесна, просто извади 3-те болта и помпата ще излезе.

Процедурата за отстраняване и монтаж на водната помпа е една и съща за двата двигателя – ALH и BEW. Пренебрегвай малкиte разлики в снимките спрямо двигателя, тъй като процедурата е еднаква. Действителните водни помпи обаче са различни.

Внимание – не използвай зелена охлаждаща течност, трябва да използва VW G12 / G12 + или съвместима охлаждаща течност.

Части

10мм гнездо
водна помпа за двигател ALH 1998-2003 VW # 038 121 011 a
водна помпа за двигател BEW 2004-2006 VW # 038 121 011 g

Предлагаме ти да търсиш водна помпа с метална перка. Помпата на водното работно колело понякога се отделя от вала, особено при пластмасовите. Ако това се случи, двигателят ще прегрее без други симптоми, тъй като не циркулира охлаждащата течност.

Процедура за подмяна на водна помпа

Източи охлаждащата течност и свали ангренажния ремък. Предлагаме ти да замениш охлаждащата течност, тъй като повечето от нея ще бъде източена във всеки случай. Оригиналната формула за разреждане на G12 концентрат е 3 литра охлаждаща течност и равно количество дестилирана вода, но винаги забъркай по-голямо количество, за да можеш да доливаш при обезвъздушаването на системата

Отвори изпускателния клапан на радиатора в долния ъгъл на радиатора. Ако автомобилът ти няма такъв, свали долния маркуч на радиатора и огледай за удари, защото в повечето случаи това означава, че радиаторът е сменен с неоригинален.

Незадължително: Махни маркучите на охлаждащата течност около масления филтър. Обърни маркучите, за да разчупиш уплътнението. Това ще направи маркучите много по-лесни за вадене. След това постави сгъстен въздух /от компресор/ в резервоара за охлаждащата течност. Това ще изстреля малко охладителна течност в охладителя на маслото и в двигателя.

Извади болтовете (3x 10 мм), държащи водната помпа. Ето снимката на отстранената водна помпа, за да покажем местоположението на болтовете.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако сменяш водната помпа заедно с регулярното сменяне на ангренажен ремък, голямата ролка разтягащият болт ще се наложи да бъдат свалени (както е показано по-долу). Ако понастоящем не сменяш ремъка, което ние смятаме за удачно в такива моменти, имай заместителен болт за замяна на ролката.

 

Ето обратната страна на водна помпа с метална перка.

Ако е заседнала, използвай блок от дърво, за да я издърпаш леко, като се редува отгоре и отдолу, докато водната помпа не се разхлаби. Не я удряй здраво и в никакъв случай не използвай отвертка, за да я издърпа, защото това ще повреди металните повърхности, което ще доведе до течове. След това просто я извади от гнездото си.

Някои охлаждащи течности ще изпръскат, така че имай хартиени кърпи и леген за задържане на течности под помпата.

Избършi остатъка от охлаждащата течност. Увери, че старият O-пръстен е свален! Ако има ръжда, можеш да използваш мека гъба или хартиена кърпа, за да почистиш района. Не използвай нищо, което може да надраска метала.

Визуално проверете кухината на помпата и водната помпа, за да сте сигурни, че няма нищо оставено като счупени лопатки! В един случай някой намери дефект в блока, който причинява бавно изтичане. Те го фиксират с RTV, тук е поста. Ето архивираните снимки в случай, че постът някога се изгуби:

Издухвай всички отвори на болтовете, в които е разлята охладителна течност. Това ще гарантира, че болтът, който ще затегнеш няма да може да създаде вакуум.

Ако си свалил тампоните на мотора, може да е по-лесно да сложиш новия ремък, а след това тампона на мотора и водната помпа. Обикновено работата се прави около тампона на двигателя.

За да инсталираш новата водна помпа, използвай малко охлаждаща течност, за да смажеш о-пръстена и натисни новата помпа на място. Увери се, че си смазал о-пръстена, защото може да се обърне, да се удари и да изтече охлаждащата течност. Не използвай течно уплътнение.

Завърти 3-те болта на 11 фута, използвайки динамометричен ключ.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here