Проверка на времето за възпламеняване на TDI с VE горивна система

Виж как лесно можеш да провериш възпламеняването на своя TDI с VE

0
1033
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Този модул ти позволява да провериш настройката за времето на впръскване на двигател VE TDI (НЕ PD или CR модели – повече за типовете горивна система при TDI – Горивната система на твоя TDI).

Това трябва да се направи, след като смениш ангренажния ремък и трябва да правиш тази процедура от време на време за да държиш контрол върху разтежението по протежение на ремъка и по посока на изместване на помпата / ролката.

Стандартната процедура за това е двигателят да работи на празен ход на работната температура (температура на охлаждащата течност> 85 ° C). Трябва да свържеш компютъра на колата си към друг компютър посредством VCDS кабел и да имаш инсталирана VCDS програма на машината си. 

Стартирай програмата и премини към измервателен блок 000 за двигателя, премини към основни настройки и полета за отчитане # 2 (времето на впръскване) и # 9 Температура), излизащи на специални графики.

Историята на последните 100 проби се показва като “облак” от точки. От размера и формата на този “облак” можеш да видиш колко “скокове” прави двигателя ти при впръскване, а средноаритметичната стойност вероятно е точно в средата на “облака”.

Този plug-in отчита времето на графиката в реално време, така че не е нужно ръководството за монтаж да седи в скута ти по едно и също време. (Всъщност, погледни и тази статия – Съвети за всеки механик и гараж , ще ти е от полза)

Приложението също така ти дава коментар в полето “резултат”, което ще ти покаже дали всички условия са изпълнени, за да провериш предварението (някои хора не осъзнават, че двигателя трябва да работи и да е в оптимална температура …) и дали настройката на впръскването ти е в рамките на спецификациите или не.

Стъпка по стъпка:

Увери се, че използваш актуалната версия на VCDS или напълно регистрирана версия на VCDS-Lite;
Стартирай двигателя и се увери, че охлаждащата течност достига нормална работна температура. (Защо не провериш и Как да смениш охлаждащата течност на своя TDI?) Двигателите TDI обикновено са по-бавни, когато става дума за загряване на празен ход.


Стартирай VCDS или VCDS-Lite;
Кликни върху [Select] Кликни върху [01-Engine] Кликни върху [Meas. blocks – 08] Отидi на група 000 (Група 004 за V6 TDI – VCDS-Lite НЕ поддържа шестцилиндрови агрегати)
Кликни върху [Switch to basic settings] Кликни върху [TDI Timing] Избери кода на двигателя от падащото меню


Нормално е светлинният индикатор на подгревните свещи да мига и звукът на двигателя да се промени леко, докато използваш тази функция.


Проверката на възпламеняването за TDI не работи в режим Shareware на VCDS, тъй като основните настройки не са налице. Когато използваш VCDS-Lite, само ECU, които имат включена проверка на възпламеняването в група Basic Settings 000, ще покажат бутона TDI Timing.

Контролерът за времето на TDI работи само като “plug-in”. Трябва да го стартираш с помощта на бутона [TDI Timing] в VCDS / VCDS-Lite. Стартирането му по друг начин ще доведе до съобщения за грешки и няма да работи.
Забележка към PD (pumpe duse) и CR (common rail) собствениците: Настройката на възпламеняването за двигателите PD и CR се определя електронно от ECU. Няма нито необходимост, нито възможност да се проверява възпламеняването на двигателите PD или CR с помощта на сканиращ инструмент. Няма публикувани графики поради простата причина, че настройката на възпламеняването е зададено с помощта на специален VAG заключващ инструмент при смяната на ангренажния ремък.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here