Ремонт на повреден ABS модул на Volkswagen

0
7147
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Доста често се случва системите за подпомагане на спирането /ABS/ да не сработят, причината за което е най-често в дефектните датчици на колелата или дефектирал модул. Днес ще се спрем на това как да съживим такъв модул и какво е нужно за да проработи той пълноценно.

Симптоми на повреден модул на ABS :

Връзката между диагностичната техника и ABS модула не може да бъде осъществена или следната грешка излиза :

01203 – Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster
03-10 – No Signal – Intermittent

Докато двигателят работи, ABS лампата мига периодично или избирателно, а борд компютъра сигнализира три пъти, чрез звуков сигнал.

Внимание :

Всички процедури по ремонтирането описани по-долу са за ваши познания .

Авторът на тази статия не поема никаква отговорност, ако повредите нещо.

Препоръки :

Ако нямате опит с ремонтирането на електронни части, не се опитвайте да ги ремонтирате сами. Ако имате въпроси, попитайте ваши познати преди да повредите напълно устройството, или съответно се обърнете към специалист.

Има вече ремонтиран ABS модул, който в момента работи, но за съжаление нямаме информация колко време ще работи модула след като бъде ремонтиран.

Описание :

ABS-а се състои от две части : хидравличен и електрически елементи.

Под капака :

Имайте предвид, че ако електрическата част не работи, вашите спирачки ще работят. Това означава, че ако демонтирате електрическата част пак може да карате автомобила си. Просто имайте предвид, че някои от системите няма да работят. В този случай не забравяйте да изолирате всички разкачени части и букси.

Процедура по ремонтиране :

Започваме със сваляне на електрическата част от колата :

Вдигнете лявата гума и я свалете. Използвайте крокодил за вдигане на колата, защото ще прекарате известно време под колата.

Демонтирайте подкалника, като използвате TORX 11. Свалете казанчето за течността на чистачките. Преместете го внимателно на ляво за да направите по-лесен достъпа до ABS-а. Откачете буксата от електрическата част :

Махнете конектора от хидравличната помпа ( намира се под електрическата част ).

Махнете електрическата част от хидравличната с 6 T-20 болт.

Сега е нужно да свалите горната пластмасова капачка. Може да използвате остър нож или подобен инструмент за да срежете там където ще ви трябва достъп. Не използвайте прекалено много сила, в противен случай може да завършите със забит нож в електрическата платка на ABS-а.

Когато срежете достатъчно дълбоко, опитайте да отворите капачката с права отвертка, като трябва да стане в противоположната посока на буксата. Трябва да стане лесно. След като направите описаното, трябва да видите керамичен борд с много електрически компоненти, които са покрити със субстанция приличаща на гел.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Не го пипайте, в противен случай ще го повредите.

Размерите на кутията, която ще отворите е 70х83 мм.

Сега затворете електрическата част, така че да може да имате достъп до частите, които трябва отремонтирате.  Залепете капачката с тиксо, така че да предотвратите случайно докосване на керамичния борд.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Намерете мястото, където платката контактува с две жички. Вземете игла и се опитайте да бутнете леко двете жици. Контакта между тези две жици и платката е изгубен. Това е вашият проблем.

Сега вашата задача е внимателно да махнете гела от платката. Използвайте клечка за зъби или каквото ви се струва удобно за тази цел. Направете го много внимателно. Има много тънки жички на всякъде, които може да нараните.

Запоите на платката жица дълга 10см и 0.3мм дебела.

Това е временно решение, но за този момент дава изключително добри резултати.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here