Ремонт на пръскачките на предното стъкло – бързо и лесно!

0
799
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Въведение

С големите жеги и непрестанното образуване на прах около колите ни, несъмнено достигаме до момента, в който се налага да използваме пръскачките за измиване на стъклата.

Тази статия има за цел да ти покаже как да поправиш един много сериозен и изнервящ проблем – дефект на маркучите към пръскачките за измиване на предното стъкло, минаващи през предната вътрешна страна на калниците.

Описание на проблема

В редки случаи помпата за пръскачките не доставят течност към пръскачките на капата и източникът на неизправност НЕ е в пантата на капака (обща точка на прекъсване на линиите) от свободна връзка от помпата към маркучите, от повредена помпа или от блокирани дюзи на разпръскващите устройства.

Проблемът е рядък, но с напредването на годините на автомобила, както и с вибрациите, породени от лошата настилка по родните ни пътища. Главната причина е, че маркучът се допира свободно до калника.

Проверка на проблема

С достатъчно количество течност в резервоара за чистачките (много важно!) и с работеща помпа, натисни копчето за измиване на предното стъкло. Трябва да можеш да видиш течността, която ще се появи на задната част на подкалника от страната на пасажера и / или капки от основата на подкалника. За да се справиш с проблема, използвайки решението, дадено тук, течността ТРЯБВА да се появи от задната страна на подкалника (причината ще бъде очевидна в снимките по-долу).

Тук е зоната на безпокойство, както е показано, след като сме остранили колелото на пътническото място и подкалника. (Обърни внимание на влажната зона точно под дупката в тялото)

Тъй като това място е дълбоко в дъгата на колелото, по-голямата част от свободната течност ще се спусне надолу от купето / задната страна на подкалника. Напълно е възможно първоначалните пропуквания на маркуча да доведат до изстрелване на течността към предната част (областта на бронята).

Стъпки за ремонт

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Ти си отговорен за спазването и провеждането на подходящи мерки за безопасност. Ние можем само да предполагаме, че си в състояние да го направиш. Първо прочети обстойно стъпките и ако не си сигурен какво трябва да направиш, препоръчваме ти да НЕ се занимаваш с подобен тип ремонтни работи, а да избереш решение с помощта на сертифициран механик.

• Правилно [безопасно / сигурно!] повдигни страната на пътника на автомобила.
• Отстрани предното колело на пътника (предполагаме, че преди тази стъпка би трябвало да си развил леко болтовете на колелото).
• Премахни 10-те T-25 Torx винта, задържащи подкалника към купето.
• Отстрани платняната лента около маркуча и кабелите (два чифта проводници: едния отива към страничнния мигач на калника, а другия до разпръсквачите на капака) и направи срез в маркуча, като внимавай да изрежеш по-голямо парче от това, което реално е повредено. Внимавай много при рязането, защото грешка тук обикновено означава изцяло нов маркуч!

• Изрежи около 10-15-сантиметрово парче от 4 мм гумена тръба. Най-лесно и евтино е да се използват хурургически маркучи, но всеки маркуч, който е в близък, но малко по-голям диаметър от стандартния, би трябвало да свърши работа.

• Смажи двата края на гумения маркуч (сапун или друга смазка, ние използвахме силиконова смазка) и вкарай около 5 сантиметра около твърдата пластмасова тръба. За щастие, маркучът, който идва от рамата на колата, е достатъчно твърд, за да ти позволи да натиснеш гумения маркуч доста добре!

• Сложи свински опашки или скоби за маркуч, за да си сигурен, че няма да се изплъзнат новопоставените маркучи.

ИЗСЛЕДВАЙ, че течността на чистачките вече пътува по предназначения си маршрут – ако имаш някакви изтичания, тогава трябва да отстраниш възможните течове, преди да продължиш.

Лек проблем с горното действие е, че ефективно се удължава маркуча, докато проводниците на мигача и пръскачките са със същата дължина; По-добре да направиш маркуча малко по-къс, но това би могло да компрометира ремонта на маркуча (тъй като е по-дълъг и изглежда да бъде избутан далеч от мястото, където преди това е пробит);

Проводниците накрая бяха изместени и има опасност от прегъване, затова можеш да добавиш известна защита около жиците и маркуча (пластмасовата обвивка, която използвахме ние, беше по-голям термошлаух.

• Постави обратно подкалника (всичко трябва да се отдръпва от пътя), като се възползваш от възможността да почистиш дъното на подкалника към зоната на купето. Инсталира колелото. Спусни колата и измий размазаните буболечки от предното стъкло, като използваш течността от новите си функционални пръскачки!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here