Как да свалиш патрона за запалване на твоя TDI?

Тази статия показва как да ремонтираш и замениш цилиндъра на ключалката и ключа за запалване на VW.

0
895
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Въведение

Mk4 поколението на VW използва малко по-различен ключ за запалване. При mk5 и mk6 ключалките за запалване са едни и същи за всички VW и са достатъчно близки, така че чети нататък.

Първо трябва да премахнете подреждането под волана и долната част на кормилната колона.

Сваляне на пластмасите около волана при mk4

Oтстраняване на панела от шофьорската страна

Отвори малката жабка от страната на шофьора и издърпай капака на кутията за предпазители в края на таблото. Отстрано винтовете (2 torx винта), които държат панела.

След като демонтирш панела изключи превключвателя на фаровете, превключвателя за димера и OBDII порта. Сега имаш лесен достъп до спирачния педал.

Можете също така да махнеш превключвателя на фаровете (в положение изключено), като натиснеш превключващата част напред, а след това завъртиш около 1/8 оборот. След това просто го издърпай навън.

Изваждане на тапицерията около кормилната колона

Извади 2-те кръстати винта от долната страна на облицовката зад волана. Това ще освободи горната половина на облицовката. Можеш да го премахнеш.

Завърти волана наляво или надясно, за да извадите винтовете под основата на волана, както е показано по-долу. Те са посочени също в горната снимка. Има още един винт в средата на долната част на облицовката. Също така препоръчваме да извадиш винтовете torx, които държат дръжката за наклон / разтягане на волана.

За да премахнеш горната част на външната облицовка, трябва да повдигнеш или да отлепиш гъвкавия маншон.

За да стигнеш до долната част трябва да премахнеш облицовката и всичките 4 винта, показани по-долу.

За mk5 (и вероятно по-новите модели, проверено при mk6) трябва да извадиш волана.

Първо се откача еърбег модула, след което се развива големия болт, държащ волана. Хубаво е да се сдобиеш с уред за изваждане на волани (който реално представлява уголемен инструмент за демонтаж на части, закачени на шлици) и просто натегни, докато волана не излезе.

Не забравяй да застопориш гумите на колата в право положение, за да избегнеш отклонения при монтажа на волана. След като демонтираш волана ще имаш достъп за отстраняване на долната част на кормилната колона (2 torx болта )

Ако подменяш ключа за запалване, уверисе, че нищо не се е стопило или че кабелите са непокътнати, защото цилиндърът и ключът за запалването са доста надеждни, но понякога се получават и нагари точно на тези кабели.

Инструменти:

• 12 мм камък троен квадрат (не торкс!)
• Малка кръстата отвертка
• Динамометричен ключ
• Отверка торкс

Процедура

Ако имаш mk4, отстрани виолетовия куплунг в края на модула на заключващия цилиндър. След това извади 2-та винта, покрити с червена боя. Вече можеш да плъзнете превключвателя за запалването.

Ако трябва да извадиш заключващия цилиндър, свали лоста на мигачите и лоста на чистачките. Както можеш да видиш, най-вероятно там ще има много прах, така че сега би било подходящо време да почистиш контакторите на лостовете, както и около тях поне доколкото е възможно повече.

Ако имаш mk5, ключът за запалване е в края на модула, показан по-долу. За да премахнеш цилиндъра за заключване, може да се наложи да премахнеш лоста за мигачите.

Трябва да е очевидно как да ги премахнеш сега, особено когато тапицерията около волана и самият волан са демонтирани. Има няколко малки винта Torx и пластмасови куки.

Ето още подробности за демонтажа. За да премахнеш монтажния блок на кормилната колона, трябва да пробиеш двата болта за фиксиране на кормилната колона. В нашия случай просто ги отрязахме, тъй като беше резервна кормилна колона.

За да премахнеш антената на имоблайзера за всички mk4 и по-нови, завърти ключа в положение ON и постави кламер през показания отвор.

Не се притеснявай, тази информация не може да се използва, за да помогне на някого да открадне колата ти. Ключът трябва да бъде включен в положение ON (Вкл.), за да може кламерът да освободи патрона. Ако използваш отвертка, за да опиташ да завъртиш цилиндъра, то просто ще завърти патрона.

Отстрани още 2 торкс винта  в предната част на панела. Има няколко пружинни клипса, които може да изскочат, когато издърпаш панела, не забравяйте да ги запазиш.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here