Как да смениш картера на своя TDI

0
914
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Алуминиевият маслен картер лесно се спуква, ако автомобилът попадне в дупка, бъде ударен от камък, премине през неравен терен или попадне в други пътни опасности. Тази статия показва инсталирането на хибриден алуминиев картер със стоманено дъно, което е по-трайно, а и няма да те остави на пътя.

Всеки добър удар обаче ще пропука алуминиевите страни на масления картер, защото няма свойството на металната плоча, която пренася удара по тялото си през опорите. За да намалиш вероятността от напукване на картера, отделяй добра грижа за окачването, ако е износено (многото години натоварване на пружините ги кара да се огъват и втулките да се компресират), както и да се сдобиеш с метална плоча, която да замени пластмасовата долна кора.

Части
10 мм и различни метрични гнезда
T-20 torx бит за отстраняване на предпазната плоча / пластмасовия капак
Течен уплътнител за петролни продукти
Алуминиев картер, ако решиш само да смениш пробития с нов – VW # 038 103 601 na
Стоманено-алуминиев хибриден маслен картер – VW # 06a 103 601 т

Моделите 2004+ изискват M12 “троен квадрат”, 12-точков бит

Процедура

Първо изцеди маслото. Ако разлееш малко масло на земята, първо го избърши с кърпа. След това изсипи някакъв абсорбер за разливане. Ние установихме, че най-евтино и най-добре се справя силициевия гел от котешката тоалетна. Наситни го предварително с чук и го остави да попие за известно време.

Не изхвърляй старото моторно масло на земята или във водата! Ако не можеш да намериш сметище за използвана охлаждаща течност / антифриз, двигателно масло, трансмисионно масло или други течности за автомобили, попитай в най-близкия до теб сервиз.

Ако колата все още не е във въздуха, включи спирачката за паркиране, повдигни предната част на колата, използвайки точките за повдигане на колата, закрепи здраво колата на стойки, закрепи задните колела с трупчета и се увери, че колата е безопасна и сигурна преди да правиш каквото и да е било друго.

Извади дясното колело и свали двата болта за монтаж на климатика и издърпай подкачващата помпа към предната част на автомобила.

След това трите болта, показани на снимката. Те са от страната на водача и са част от “камбаната” на трансмисията.

Забележка: Моделите от 2004-2006 г. използват 12-точкови болтове тип “тройни квадрати”, но мястото е ограничено. Размерът е M12, можеш да намериш тези предварително при всеки търговец на аксесоари за автомобилни сервизи. T55 torx (6 точки) също ще успее да развие болтовете, но го използвай само в аварийна ситуация, защото рискуваш да заоблиш главите им, а това ще бъде началото на един кошмарен ден!

Развий всички 10-милиметрови болтове, които държат картера, но не забравяй четирите скрити вътре в “камбаната” на скоростната кутия от страната на водача, както и тези в края на пантите. Разхлаби ги навсякъде и използвай винтоверт с дълъг 1/4 накрайник за да ги развиеш напълно

След като всички болтове излязат, внимателно отлепи картера от блока на двигателя. Ако действаш бавно ще излезе лесно. Можеш да чукнеш картера с гумен чук или с чук и парче дърво, за да удариш и да разхлабиш уплътнението. Виждали сме и крайната вариация да се използва лост, но не препоръчваме да натискаш по повърхностите на уплътнението с нещо остро. Още повече, колата ти най-вероятно (и дано!) е на стойки, което значи, че трябва да си още по-предпалив.

Тук вече можеш да видиш, че картера е отстранен. Най-хубавото предимство на тази иначе така гадна операция е, че можеш да се запознаеш в детайли с колата си.

Веригата, маслената помпа и зъбните колела са в отлична форма на тестовия ни автомобил.

Два 10-милиметрови болта и ревизия с нова маслена постъпателна тръба.

Изчисти всички стари следи от масло, уплътнения и други боклуци. Отдели си време, за да го направиш качествено и инсталирайтновия панел. Мястото на нанасяне на течния уплътнител трябва да е от вътрешната страна на болтовете, за да се предотврати изтичането на масло.

Провери растоянието между картера и компресора за климатика и ако всичко е паснало – можеш съвсем спокойно да налееш новото масло.

Ако не – разхлаби компресора на климатика и нежно изпили, докато не разполагаш с достатъчно свободно пространство между двете части.

Спецификации на въртящия момент:
Пробка за изпускане на двигателното масло – 30 нютонметра
Капачка на масления филтър – 25 нютонметра
Маслени болтове и болтове за маслената линия – 15 нютонметра

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here