VCDS /VAG-com/ настройки и модификации за 2012 + VW (NMS)

0
2567
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Някои настройки на NMS VW Passat могат да се настроят чрез мултифункционалния дисплей на автомобилите от средния и високия клас. Aвтомобилите от ниския клас може да не разполагат с някои от тези настройки, и някои от тях не са достъпни изобщо, освен чрез VCDS. VCDS е софтуер и кабел, който ти позволява да осъществиш достъп и да промениш кодирането и адаптацията на модулите. След като направиш промените, ги запази, като кликнеш върху “Направи го!” и излез от модула.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Преди да промениш кодирането, запиши или направи екранна снимка на оригиналното кодиране. Поради разликите в оборудването и модулите, точните кодови номера, които виждаш тук, може да се различават от това, което виждаш в колата си. Не копирай точните кодови номера, които виждаш тук. Проверката и отмяната на полетата в кодиращия помощник на VCDS е напълно безопасна и тествана опция. Въвеждането на твое собствено персонализирано кодиране може да блокира модула и да го спре да функционира. Много от полетата няма да правят нищо, защото не са оборудвани или съвместими с твоя автомобил / ниво на оборудване.

Първо включи VCDS в ODB порта на колата си и стартирай софтуера. Ще видиш екрана по-долу. Оттук можеш да получиш достъп до контролните модули. Използвай съдържанието по-горе, за да прескочиш до секцията, която искаш да промениш.

Части и инструменти

VCDS кабел и софтуер от Ross tech. Кабелът трябва да е съвместим с по-новите автомобили CAN BUS (шестоъгълни или микроканални).

VCDS настройки, специфични за NMS Passat

ABS спирачки

Задържане на наклон
Това е включено по подразбиране, но можете да го изключите. Задържането на спирачките при наклон задържа спирачките до 2 секунди, ако са изпълнени редица условия: Колата трябва да бъде спряна и двигателят трябва да е на празен ход. Ако си с ръчна скоростна кутия, колата трябва да е на 1-ва или на заден ход. Ако си с DSG, селекторът на скоростната кутия трябва да е в режим D, в режим S или на заден ход.

Кликни върху ABS brakes и ще видиш този екран. След това кликни върху Кодиране.

Влез в помощника за дълго кодиране.

Контролът за задържане на хълма може да бъде деактивиран, като махнеш отметката от квадратчето. Тук можеш и да деактивираш датчика за налягане в гумите, но според нас това е доста полезна функция.

Автоматично HVAC

Избери модула за автоматично HVAC и ще види този екран. Отиди на Адаптация.

Адаптирането на отопляването на седалките всъщност намалява напрежението на отопляемите седалки.

Запазване на настройките за отопление на седалките

Това запазва отопляемите настройки на седалките, така че когато включиш автомобила, подгревът им ще бъде на същото ниво, както и преди да е спрял автомобилът. Можеш да промениш тази настройка за страната на водача или пътника. По подразбиране е изключено.

Волан

Избери волана. Избери Кодиране. Избеи помощника за дълго кодиране. Във втория байт можеш да махнеш отметката от “Мултифункционален волан (MSFW) с инсталиран бутон PTT (Push to talk)”. Това ще промени бутона за гласово управление на бутон за заглушаване на радиото. Той е включен по подразбиране.

Инструменти

Избери инструменти. Ще видите този екран. Някои от опциите са под кодиране, някои са в процес „адаптиране“.

Скоростомер / корекция на километража – това е в кодиране.
Моля, виж цялата статия тук

Можеш да включиш и изключиш предупрежденията за предпазния колан и количеството на течността за чистачки. Тези хитрини се намирад при кодиране.

Завъртане на стрелките на таблото – тази опция се намира адаптация. Пред. Това може да е по подразбиране при няколко VW, но не е в повечето. Дори ако промените кодирането, може да не работи върху някои, но работи върху моята. Изберете падащото меню и отидете на “честване на индикатори”, след което променете стойността на активна.

Автоматично заключване на вратата

Това заключва вратите, когато колата надвиши около 20 километра в час. Тази опция не е достъпна под меню MFD, но можеш да промениш това поведение, като използваш VCDS. Той е включен по подразбиране.

Автоматично отключване на вратата – Това вече е в опциите на MFD в “Удобство”, но можеш да го коригираш и тук.

Радио или навигация

Възстановяване на гласовите команди на навигационната система RNS 510
2012 SEL Premium или канадските висококачествени нива на оборудване идват с навигационна система RNS510, която първоначално имаше гласов контрол. Имаше оплаквания относно скоростта на навигация, така че рутинната актуализация на дилърския софтуер премахна тази функция, независимо дали си го искал или не. Можеш да възстановиш тази функция за колите от 2012 г. или да я добавиш към моделите от 2013 г. Няма да работи за модели 2014.

От главното меню кликни върху Навигация, след като модулът е отворен, кликни върху Кодиране.

Отворете помощника за дълго кодиране. Запази текущото си кодиране.

За да възстановиш гласовия контрол на навигационната система, кликни върху квадратчето за отметка.

Можеш също да настроиш темата на дисплея от премиум моделите. Това леко променя цветовете и осветлението на дисплея.

Излез от номера и новия номер за кодиране ще е готов за употреба. Натисни “Направи го!” и се радвай на новите си готини попълнения!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here