Как да почишстиш интериора на своя VW

0
952
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Интериорът на твоя автомобил е частта от колата, която виждаш и докосваш най-често, така че да се грижи добре за него!

Общи съвети за почистване:

Първо, прахосмукирай целия интериор. Преди да приложиш какъвто и да е продукт върху тапицерията, таблото или стъклата на твоя автомобил, увери се, че първо препаратът е безвреден, като направиш тест върху ненатрапчива зона за всякакви цветови промени или повреди. Ако се случи така, че цветът на частта, която си третирал се промени – не използвай повече този продукт!

Винил или пластмаса: Препоръчваме почистването на всички елементи по купето от винил и/или пластмаса с влажна микрофибърна кърпа. С течение на времето, ултравиолетовата светлина изсушава и прави крехки пластмасите, обикновено в предната част на таблото.

Долни прагове на вратите и наистина мръсна пластмаса: Бихме препоръчали използването на хартиена кърпа, защото ще ти спести зацапване на твоите кърпи от микрофибър.

Стъкло: Първо се увери, че колата не е на пряка слънчева светлина и е на хладно място, защото рискуваш да създадеш много течове. Използвай обикновен препарат за стъкла или си забъркай сам – просто смеси дестилирана вода и изопропилов спирт в съотношение 2:1. За почистване препоръчваме мокро парче плат или микрофибърна кърпа. Някои професионални почистващи фирми използват вестници за сушене на стъклото, но целулозата в хартията, вярваш или не, може да причини микронадрасквания.

Някои казват, че няма да причинят драскотини с течение на времето, но защо да не се защитиш от подобни деяния, а? Освен това, ако използваш вестници, за да изсушиш стъклото, ще се оцапаш с мастило навсякъде по ръцете ти, което може да съсипе вече почистените части от колата. Отново, просто използвай кърпа от микрофибър. Ако имаш залепено фолио на прозорците, не използвай никакви амонячни продукти, съдържащи се в някои почистващи препарати за стъкло. Това ще повреди фолиото и ще си създадеш куп главоболия.

Не се притеснявай да използваш амонячни продукти на заводски тонирани стъкла, защото всички автомобилни ламинирани стъкла имат някакво леко тонирано, естествено вградено в стъклото. Тъй като е поставен в стъклото, не е нужно да се тревожиш за надраскване или повреждане.

Амонякът може да повреди пластмасовите и гумените уплътнения. Две малки капки сапун за ръце в спрейбутилка, напълнена с вода, ще работят добре. Ние лично използваме влажна микрофибърна кърпа, след това изсушаваме със суха микрофибърна кърпа.

Поддръжка на седалките и отстраняване на петна

Седалки: Предпочитаме платнените седали, защото те се отнасят към петната по-добре от гладките кожени седалки и имат ниска цена за поддръжка. А и горещият летен ден не е от най-конфортните преживявания, когато става въпрос за кожен салон.

Понякога трябва да поставяш кърпа върху черните кожени седалки, така че всъщност да можеш да седнеш, когато се върнеш в колата. Слънцезащитното фолио на предното стъкло или тонираните стъкла със сигурност ще ти помогнат да свалиш малко температурата.

Ако имаш платнена тапицерия, най-доброто ти решение е сапун, разреден с вода. Той ще свърши страхотна работа, за да измъкне тази мръсотия. Почистващата машина за килими също ще свърши добра работа, след като се измие с четка и след това се изсмуче с ръчен вакуум. Просто не забравяй да оставиш седалките да изсъхнат, като спуснеш прозорците. Простото почистване на платнените седалки е цялата редовна поддръжка, от която те наистина се нуждаят, освен ако имаш петна.

Петна от кафе: Това са сред най-трудните петна, които можеш да срещнеш по тапицериите. Първо, веднага щом се разлее кафето, опитай да абсорбираш колкото е възможно повече течност. Ако шофираш, увери се, че първо обръщаш голямо внимание на шофирането, тъй като не искаш да причинищ пътен инцидент заради едно петно от кафе.

Попий петното, а не го изтривай, защото избърсването на едно петно само го разпространява. Когато имаш шанс, разбъркай и смес от 50/50 оцет и студена вода и залей петната с нея. Използвай чиста кърпа за почистване, а след това друга чиста кърпа, за да абсорбираш влагата. Ако петното все още остава, първо изпробвай и нанеси върху малка и незабележима област водороден пероксид /кислородна вода/, след това опитай върху петната. НЕ използвай гореща вода върху кафето. Кафявите петна се утаяват във влакната и могат да излязат отново, ако използваш топла вода. Топлата вода “реактивира” оцветяването и дори може да направи петната по-силни от преди. Ако искаш да получите много дълбоко почистване на петна от кафе, не забравяй да махнеш напълно плата на седалката и да го изплакнеш отделно от седалката.

 

 

Седалки от винил: Седалките от винил или изкуствена кожа са основно пластмасови, затова използвай вода и микрофибърна кърпа. Не се притеснявай да използваш и други, безопасни към винила или изкуствената кожа препарати. Материите не “дишат”, така че почти винаги са перфорирани при VW и Audi. Ако твпите Audi или VW седалки са без перфорации, те вероятно са истинска кожа.

Кожени седалки: Те изискват най-голяма поддръжка от всички други стилове на седалките и често са най-злоупотребявани Виждали сме какви ли не извращения с кожени салони, постигнати единствено чрез нехайство и липса на грижи.

Когато почистваш кожата, имай предвид, че тя е основно от телета и трябва да се почиства внимателно. Мръсотията и маслата от кожата ти се накисват в кожата на седалката и я увреждат с течение на времето. Ако гледаш седалката си и кожата е блестяща на местата, които се докосват най-често до тялото ти и е матова на гърба на облегалката или на частите, до които обикновено не се докосваш, това е така, защото контактните зони са напоени с масла от кожата ти. Почистената кожа трябва да има матов блясък.

Не препоръчваме All-in-One почистващите средства за кожа. Не можеш напълно да почистиш и овлажниш ръцете си с едно измиване, така че защо да се опитваш да правиш същото с кожата на седалките? Използвай отделни почистващи препарати и балсами. Почиствай кожената част едновременно с мека четка. След това разтрий балсама с гъба. Избърши остатъка с кърпа от микрофибър. Най-добре е да се чисти и да се увлажнява, когато кожата е топла и може да поеме субстанциите.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here